Een demo

Een demo Begin 2008 hebben de drie overgebleven kanshebbers een demo gegeven van anderhalf tot twee uur. ‘Een van de leveranciers viel daarna al snel af, die had zieh toch niet echt goed voorbereid op onze specifieke eisen en bezigheden. Zo was het aantal auto’s dat we hebben niet bekend. De tweede kanshebber koos net de verkeerde insteek, zodat dat verhaal niet echt op ons kantoor huren zuidas over kwam. WICS had zieh goed voorbereid, we hadden er direct een klik mee en de mentaliteit van de mensen bij WICS lijkt erg op die van ons. Daardoor konden we met hen dan ook vrij snel over de details van de oplossing gaan praten:
Modulair De warehousemanagementoplossing die WICS bij Eijgenhuijsen heeft uitgerold heeft een modulaire opbouw. ‘Dat is handig, het is net een Lego-box. En wat we niet nodig hebben kan er zo afgehaald worden. Tenminste, kantoor huren schiphol dat was wat we tijdens een demo te zien kregen; vertelt Reurink. Op 18 juni werd de kick-off gegeven voor de uitrol van het WMS. Het doel van Eijgenhuijsen ende leverancier was om begin 2009 live te gaan. Dat werd 1 april. ‘We hadden wat meer tijd nodig voor de magazijnindeling. Omdat we nogal wat verschillende maatvoeringen hebben, moesten we even goed nadenken over de indeling: Eijgenhuijsen vervoert en installeert onder andere grote fitnessapparatuur en die is niet altijd even goed in stellingen te plaatsen.
Werkproces omgegooid Aan de warehousemanagementoplossing van WICS werd ook RF-scanning gekoppeld. De implementatie daarvan werd door Phi Data voor haar rekening genomen. Het werken met scanapparatuur betekende een flinke verandering voor het Ruurlose bedrijf. ‘Van kantoor huren rottrerdam papier naar digitaal werken, dat was
DISTRIBUTIELOGISTIEK: WAREHOUSING 293
inderdaad even wennen. Maar we hebben hier een vrij jong team, echte problemen zijn we niet tegengekomen. Digitale verwerking scheelt natuurlijk wel werk op de administratie en de kans op het maken van fouten neemt flink af. Eigenlijk is het hele werkproces omgegooid. Bonnetjes zijn verleden tijd, locaties handmatig noteren is ook verleden tijd. Tijdens de pauze werden de papieren meegenomen om daarna te worden ingevoerd. Ook dat gaat nu stukken efficienter: Bij het inslaan van de orders van het TMS in het WMS is nu direct de actuele voorraad zichtbaar. ‘Dat was voorheen wel eens twee dagen later. Nu kan de klant gewoon inloggen op onze website en zijn eigen voorraad inzien. Ook heeft de klant maximaal zieht op wat er aan retourgoederen is binnengekomen:
RFID gebruiken Eijgenhuijsen was bij de implementatie van de oplossing niet primair uit op snel gewin. De investeringen die het bedrijf nu heeft gedaan moeten volgens Reurink vooral worden gezien als investeringen in de toekomst. Ze moeten het bedrijf ook een betere concurrentiepositie opleveren. ‘We zijn kantoor huren utrecht door de implementatie van het systeem in staat om de foutkans te verlagen en hebben een actuele voorraadpositie. Ik realiseer me dat dat niet altijd zaken zijn die directe kosten schelen of besparingen opleveren, maar het zijn uiteraard wel verkoopargumenten voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Het liefst zou ik zien dat er al bij de productie van de artikelen die wij langs zien komen een RFID-tag wordt ge”installeerd. Dat zou ons proces nog efficienter maken, maar helaas is dat nog niet het geval, dus moeten we op andere manieren zo efficient mogelijk werken: